Semo Ředkvička Maxi Vinara F1 hybrid pro rychlení i pole, kulatá, červená 1,5 g
Kód: | 1701465 |
EAN: | 8590396344205 |
Výrobce: | Semo Cz, s.r.o. |
Značka: | Semo (web) |
![]() |
Odrůda Vinara F1 je hybridní ředkvička s velkými vyrovnanými bulvičkami určená především pro polní pěstování. Bulvičky dorůstají velikosti 5 - 7 cm, mají velmi intenzivní tmavě červené zabarvení, vynikající vnitřní struktury. Nať je nízká, dlouhé tmavě zelené listy jsou velmi dobrým předpokladem ke svazkování. Odrůda je odolná k praskání.
- Ředkvička - pro rychlení i pole
- Vyžaduje půdu zásobenou živinami v okamžiku přijatelné formě a dodatečnou závlahu
- Při podzimním venkovním pěstování doporučujeme vysévat v srpnu
Označení F1 nesou hybridní odrůdy jenž jsou vyrovnanější, výnosnější, často více odolnější k nemocem a především plastičtější při pěstování, tedy tolerantnější ke stresu a méně vhodným pěstitelským podmínkám.
Způsob výsevu:
řádek - vzdálenost mezi řádky 20 cm
spon (při rychlení) 7 - 8 x 7 - 8 cm
Vegetační doba:
25 - 40 dní od výsevu do sklizně
Přehled doby výsevu a sklizně:
- výsev - únor, březen, duben, srpen
- sklizeň - duben, květen, červen, září
Ředkvička je kořenová zelenina botanicky klasifikovaná jako varieta Ředkev setá letní. Vyžaduje lehčí, kypré a humusem bohaté půdy s dostatkem pohotových živin a pravidelným zásobováním vodou. Nepravidelná závlaha zvyšuje "ostrost" chuti. Kořen je kulovitý nebo válcovitý, různě zbarvený. Barva se pohybuje od bílé až k červeným nebo fialově zabarveným. Existují i odrůdy červenobílé nebo žluté kulaté a bílé protáhlé. Dužnina bílá, u červených ředkviček někdy s nádechem do růžova, u starších kusů se skelným nádechem. Chuť ředkvičky je pálivá díky siřičitým silicím, někdy vodová - závisí obecně na zálivce a počasí během vegetace. Pálivost ředkviček lze zmírnit jejich namočením do studené vody či posolením při konzumaci. Ředkvičky jsou cenným zdrojem minerálních látek, zejména Draslíku, Fosforu, síry, Hořčíku, vápníku a Železa. Bulvičky obsahují 7% sacharidů, množství bílkovin a Vitamín C (kyselinu askorbovou), Kyselinu Listovou, karotenoidy a vitamíny řady B. Jsou také dobrým zdrojem vlákniny (1,5 - 2 g), která pozitivně podporuje střevní peristaltiku. Hořčičné oleje a silice ulevují od infekcí zažívacího traktu, desinfikují také dutinu ústní a nosohltan, kde napomáhají při rozpouštění hlenu a usnadňují odkašlávání. Ředkvičky také snižují riziko tvorby kamenů žlučových a močových cest. Pro vyšší obsah Draslíku působí mírně močopudně.
Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvěk
Odrůda Vinara F1 je hybridní ředkvička s velkými vyrovnanými bulvičkami určená především pro polní pěstování. Bulvičky dorůstají velikosti 5 - 7 cm, mají velmi intenzivní tmavě červené zabarvení, vynikající vnitřní struktury. Nať je nízká, dlouhé tmavě zelené listy jsou velmi dobrým předpokladem ke svazkování. Odrůda je odolná k praskání.
- Ředkvička - pro rychlení i pole
- Vyžaduje půdu zásobenou živinami v okamžiku přijatelné formě a dodatečnou závlahu
- Při podzimním venkovním pěstování doporučujeme vysévat v srpnu
Označení F1 nesou hybridní odrůdy jenž jsou vyrovnanější, výnosnější, často více odolnější k nemocem a především plastičtější při pěstování, tedy tolerantnější ke stresu a méně vhodným pěstitelským podmínkám.
Způsob výsevu:
řádek - vzdálenost mezi řádky 20 cm
spon (při rychlení) 7 - 8 x 7 - 8 cm
Vegetační doba:
25 - 40 dní od výsevu do sklizně
Přehled doby výsevu a sklizně:
- výsev - únor, březen, duben, srpen
- sklizeň - duben, květen, červen, září
Ředkvička je kořenová zelenina botanicky klasifikovaná jako varieta Ředkev setá letní. Vyžaduje lehčí, kypré a humusem bohaté půdy s dostatkem pohotových živin a pravidelným zásobováním vodou. Nepravidelná závlaha zvyšuje "ostrost" chuti. Kořen je kulovitý nebo válcovitý, různě zbarvený. Barva se pohybuje od bílé až k červeným nebo fialově zabarveným. Existují i odrůdy červenobílé nebo žluté kulaté a bílé protáhlé. Dužnina bílá, u červených ředkviček někdy s nádechem do růžova, u starších kusů se skelným nádechem. Chuť ředkvičky je pálivá díky siřičitým silicím, někdy vodová - závisí obecně na zálivce a počasí během vegetace. Pálivost ředkviček lze zmírnit jejich namočením do studené vody či posolením při konzumaci. Ředkvičky jsou cenným zdrojem minerálních látek, zejména Draslíku, Fosforu, síry, Hořčíku, vápníku a Železa. Bulvičky obsahují 7% sacharidů, množství bílkovin a Vitamín C (kyselinu askorbovou), Kyselinu Listovou, karotenoidy a vitamíny řady B. Jsou také dobrým zdrojem vlákniny (1,5 - 2 g), která pozitivně podporuje střevní peristaltiku. Hořčičné oleje a silice ulevují od infekcí zažívacího traktu, desinfikují také dutinu ústní a nosohltan, kde napomáhají při rozpouštění hlenu a usnadňují odkašlávání. Ředkvičky také snižují riziko tvorby kamenů žlučových a močových cest. Pro vyšší obsah Draslíku působí mírně močopudně.