DOPRAVA ZDARMA - PPL - výdejní místa, nad 499 Kč
Hlavní stránka  >  Quercetin

Quercetin

Přírodní lék, který ničí rakovinné buňky.
Quercetin: Přírodní lék, který ničí rakovinné buňky
Quercetin je jedním z nejmocnějších léků, které pocházejí z rostlinných extraktů. Řekneme vám, jak může bojovat s nemocemi a ve kterých potravinách ho najdete.
Quercetin je flavonoid nalezený v několika druzích ovoce a zeleniny. Má schopnost bojovat s nemocemi a je obzvláště účinnou sloučeninou při prevenci rakoviny. Výzkumy ukázaly, že lidé s nejvyšším příjmem quercetinu měli výrazně nižší riziko úmrtí na mnoho velkých typů rakoviny, včetně rakoviny plic, prsu, tlustého střeva, žaludku a dalších typů rakoviny.
Největší výhodou quercetinu je, že působí na buněčné úrovni, zasahuje do postupů, které přeměňují zdravé buňky na zhoubné nádorové buňky. Protizánětlivé a antioxidační vlastnosti quercetinu chrání vzácnou buněčnou DNA před nebezpečnými mutacemi. Quercetin přestává rychle replikovat rakovinné buňky, chytí je v brzké neproduktivní fázi cyklu buněčné reprodukce.
Tím se zastaví nejen růst nádoru, ale také vede přímo k buněčné smrti procesem známým jako apoptóza, na které obvykle zdravé buňky závisí, aby zabránily příliš velké reprodukci. Navíc quercetin pozitivně ovlivňuje chemické signální dráhy, které jsou abnormální v rakovinových buňkách.
Studie účinků quercetinu na buňky prsní rakoviny provedené vědci v Číně ukázala, že má skutečně protinádorové vlastnosti. Pravidelný a častý příjem potravin bohatých na quercetin snížil riziko vzniku rakoviny plic s ještě silnějším účinkem u těžkých kuřáků.
Studie populace zjistily, že lidé s nejvyšším stupněm quercetinu snížili riziko rakoviny plic o 51 procent a kuřáci až o 65 procent. Riziko rakoviny tlustého střeva u lidí s nejvyšším příjmem quercetinu se snížilo o 32 procent a riziko rakoviny žaludku o 43 procent.
Quercetin se vyskytuje v celé řadě potravin, od červené cibule a rajčat po zelený čaj a slupky z hroznů. Mezi další významné zdroje quercetinu patří: citrusové ovoce, petržel, jablka, šalvěj, čaj a červené víno.
Také nesmíme zapomínat na olivový olej, stejně jako tmavé třešně a tmavé ovoce bobule, je také známo, že je skvělým zdrojem flavonoidu, včetně quercetinu.


© 2014 VMD Drogerie, Parfumerie CZ