Praganda - Rychlosůl, řeznická solící nakládací směs 250 g
Solící řeznická nakládací dusitanová směs s cukry pro domácí uzené masné výrobky
Kód: | 03672 |
EAN: | 8595005007021 |
Výrobce: | Solné mlýny, a.s. Olomouc |
Značka: | Praganda® (web) |
Praganda je speciální solící směs na uzenářské výrobky. Tato sůl zaručuje krásnou barvu masa, ochranu masa před mikroorganismy a rychlé proležení. Solící dusitanová směs Praganda® (tzv. rychlosůl) se používá k nakládání a předúpravě masa, určeného pro další zpracování do masných výrobků, konzerv a polokonzerv.
- Zajišťuje stabilitu vybarvení a chuťové vlastnosti masných výrobků.
- Praganda® nesmí být používána k přímému solení potravin a hotových pokrmů.
- Je určena výhradně pro použití v masném průmyslu.
Uzené maso - kusy masa se nasolí směsí PRAGANDA (20 - 30 g/1 kg masa). Nasolené maso se nechá asi 2 dny v chladu zaležet. Poté se zalije lákem (na 1 litr vody se použije 100 g PRAGANDY) a nechá se zaležet až 10 dnů v chladnu, přičemž se doporučuje po 2 - 3 dnech maso překládat. Zaležené maso udíme obvyklým způsobem.
Domácí klobásy - k 1 kg nakrájeného masa přidáme asi 25 g směsi PRAGANDA, promícháme a necháme v chladnu proležet 1 - 2 dny. Po proležení přidáme ostatní přísady (koření, česnek apod.), promícháme, naplníme do střev a zaudíme.
Jedlá Kamenná sůl 98 %, cukr, dusitan sodný, dextróza, škrobový sirupobsah dusitanu sodného: max. 0,3 %
Skladovat při teplotě do 30 °C a relativní vlhkosti vzduchu max. 70 %. Chraňte před dětmi. Nebezpečí při požití.
Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvěk
Praganda je speciální solící směs na uzenářské výrobky. Tato sůl zaručuje krásnou barvu masa, ochranu masa před mikroorganismy a rychlé proležení. Solící dusitanová směs Praganda® (tzv. rychlosůl) se používá k nakládání a předúpravě masa, určeného pro další zpracování do masných výrobků, konzerv a polokonzerv.
- Zajišťuje stabilitu vybarvení a chuťové vlastnosti masných výrobků.
- Praganda® nesmí být používána k přímému solení potravin a hotových pokrmů.
- Je určena výhradně pro použití v masném průmyslu.
Uzené maso - kusy masa se nasolí směsí PRAGANDA (20 - 30 g/1 kg masa). Nasolené maso se nechá asi 2 dny v chladu zaležet. Poté se zalije lákem (na 1 litr vody se použije 100 g PRAGANDY) a nechá se zaležet až 10 dnů v chladnu, přičemž se doporučuje po 2 - 3 dnech maso překládat. Zaležené maso udíme obvyklým způsobem.
Domácí klobásy - k 1 kg nakrájeného masa přidáme asi 25 g směsi PRAGANDA, promícháme a necháme v chladnu proležet 1 - 2 dny. Po proležení přidáme ostatní přísady (koření, česnek apod.), promícháme, naplníme do střev a zaudíme.
Jedlá Kamenná sůl 98 %, cukr, dusitan sodný, dextróza, škrobový sirupobsah dusitanu sodného: max. 0,3 %
Skladovat při teplotě do 30 °C a relativní vlhkosti vzduchu max. 70 %. Chraňte před dětmi. Nebezpečí při požití.