Pektogel želírovací přípravek sypký 40 g
Kód: | 03762 |
EAN: | 8595008103294 |
Výrobce: | Alibona, a.s. Litovel |
Značka: | Alibona® (web) |
![]() |
Želírující přípravek sypký pro přípravu džemů, marmelád a rosolů.
- Suroviny: 1000 g ovoce nebo ovocné šťávy, 1000-1200 g Cukru, 1 balení Pektogel.
- ČESKÝ VÝROBEK od tradiční firmy: Alibona, česká firma se stoletou tradicí.
Údržnost zavařeniny je možno zvýšit přídavkem konzervačního přípravku kys. sorbové v dávce 0,7 g (1/4 kávové lžičky) před koncem varu. Skladujte na suchém a chladném místě.
1. Očištěné a vypeckované ovoce nakrájíme na malé kousky nebo rozemeleme.
2. Odvážíme 1000 g ovoce nebo ovocné šťávy, dáme do většího hrnce a přivedeme k varu. Dle druhu ovoce vaříme min. 5 minut pro odpaření přebytečné vody.
3. Smícháme 1 balení Pektogelu s 2 lžícemi Cukru a dáme stranou.
4. K ovoci nebo ovocné šťávě přidáme zbytek Cukru a přivedeme k varu, vaříme 3 minuty a odstavíme.
5. Případně vznikající pěnu opět postupně odebíráme.
6. Horkou zavařeninu plníme do suchých, předehřátých sklenic. Sklenice ihned uzavřeme víčkem, otočíme dnem vzhůru a ponecháme, dokud sklenice nezchladnou. Pro zjištění hustoty džemů můžeme vzít lžičku hotového džemu a kápnout ji na malý talířek. Pokud je džem po vychladnutí málo hustý, přidejte ke zbytku směsi 1 kávovou lžičku kyseliny citronové.
cukr, želírující látka pektin, Kyselina Citronová.
Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvěk
Želírující přípravek sypký pro přípravu džemů, marmelád a rosolů.
- Suroviny: 1000 g ovoce nebo ovocné šťávy, 1000-1200 g Cukru, 1 balení Pektogel.
- ČESKÝ VÝROBEK od tradiční firmy: Alibona, česká firma se stoletou tradicí.
Údržnost zavařeniny je možno zvýšit přídavkem konzervačního přípravku kys. sorbové v dávce 0,7 g (1/4 kávové lžičky) před koncem varu. Skladujte na suchém a chladném místě.
1. Očištěné a vypeckované ovoce nakrájíme na malé kousky nebo rozemeleme.
2. Odvážíme 1000 g ovoce nebo ovocné šťávy, dáme do většího hrnce a přivedeme k varu. Dle druhu ovoce vaříme min. 5 minut pro odpaření přebytečné vody.
3. Smícháme 1 balení Pektogelu s 2 lžícemi Cukru a dáme stranou.
4. K ovoci nebo ovocné šťávě přidáme zbytek Cukru a přivedeme k varu, vaříme 3 minuty a odstavíme.
5. Případně vznikající pěnu opět postupně odebíráme.
6. Horkou zavařeninu plníme do suchých, předehřátých sklenic. Sklenice ihned uzavřeme víčkem, otočíme dnem vzhůru a ponecháme, dokud sklenice nezchladnou. Pro zjištění hustoty džemů můžeme vzít lžičku hotového džemu a kápnout ji na malý talířek. Pokud je džem po vychladnutí málo hustý, přidejte ke zbytku směsi 1 kávovou lžičku kyseliny citronové.
cukr, želírující látka pektin, Kyselina Citronová.