Lipton Go Go Ginger s citrusovou příchutí a zázvorem aromatizovaný čaj 20 nálevových sáčků 36 g
kombinace ostřejšího zázvoru, skořice a lehká nasládlost jablka
- Jemně kořenitá čajová směs Go Go Ginger je také členem nové řady čajů Lipton.
- Překvapí Vás kombinace ostřejšího zázvoru, Skořice a lehká nasládlost Jablka.
- Skladujte v suchu a temnu.
Zázvor má antibakteriální a protizánětlivé účinky. Pomáhá při Žaludečních, cestovních a těhotenských nevolnostech. Léčí rýmu a chřipku. Snižuje cholesterol, Stimuluje krevní oběh a podporuje redukci váhy. Zpomaluje určité druhy rakoviny. Má ale mnoho vedlejších účinků. Některým lidem způsobuje zažívací obtíže, pálení žáhy nebo bušení SRDCE. Není proto vhodný pro děti. Pro těhotné se doporučuje jen v omezené míře. Vyhnout by se mu měli i diabetici nebo lidé užívající léky proti překyselení žaludku, na SRDCE a snížení krvácení.
Zázvor lékařský (pravý, obecný; Zingiber oficinale) je vytrvalá rostlina. Má květy růžovobílé nebo nažloutlé barvy. Koření se získává z oddenku (někdy chybně uváděno z kořene).
Není známo, odkud zázvor přesně pochází. Občas se uvádí, že byl nejdříve pěstován na jihu Číny, odkud pronikl do Indie.[zdroj?] S jistotou můžeme říci, že v Indii a Číně se používá již více než tři tisíciletí. Z těchto oblastí se pravděpodobně zásluhou fénických mořeplavců rozšířil do zemí Blízkého východu a do okolí Středozemního moře.
Byl znám i ve starověkém Řecku, Římě i Egyptě, kde byl používán jako dnes – do omáček, ke kuřecímu masu nebo jako přísada k luštěninám.
Na africký kontinent přinesli tuto rostlinu Portugalci, do Jižní Ameriky jej v 16. století zavezli Španělé.
Oddenky zázvoru se v teple nekazí, a proto se stal jedním z prvních druhů koření přepravovaných arabskými obchodníky do Evropy i Afriky. Ve středověku zázvor v evropské kuchyni zdomácněl natolik, že nechyběl na žádném stole obdobně jako dnes pepř se solí
Zázvor je koření získávané z oddenků stejnojmenné rostliny, zázvoru lékařského (pravý, Zingiber officinale). Může mít žlutou, okrovou až červenou barvu; má výraznou pryskyřičnou vůni; jeho chuť je velmi výrazná, aromatická, slabě ovocná až Citrusová a sladce pikantní (ve větším množství je až velmi ostrá).
Je nezbytnou součástí indické a čínské kuchyně. Používá se do sladkých i slaných pokrmů: Zázvorového pečiva, guláše, pečených mas, ale i Piva nebo limonád. Čerstvý, sušený, vařený i nakládaný působí příznivě na lidské zdraví.
V obchodech je známý v různě připravených formách jako zázvor černý (oddenky neoloupané) a zázvor bílý (oddenky oloupané); v Japonsku se pak používá růžový zázvor (nakládané plátky oddenku).
Nejvýraznější chuťovou složkou je olej obsahující Aromatické látky, například Zingiberen a malé množství bisabolenu, které dodávají zázvoru typickou vůni.
Ostrou a výraznou chuť má na svědomí gingerol, látka chemickým složením podobná Kapsaicinu (v pálivých paprikách a chilli).
Při vaření se gingerol přeměňuje na Zingeron, který je aromatickou látkou využívanou v potravinářském průmyslu a při výrobě parfémů.
Používá se k osvěžení chuti jídel z mořských živočichů a odlehčení těžkých pokrmů z vepřového nebo kachního masa. Výborný je zvláště k dochucení sladkých jídel, nejčastěji perníku a vánočních Zázvorových sladkostí.
Značka Lipton má více jak 125 letou historii a milovníkům čaje nabízí jen to nejlepší z čaje. Čaje značky Lipton jsou zárukou vysoké jakosti a kvality. Na nejlepší a nejjemnější Lipton černý a Zelený čaj se sklízí pouze koncový pupen a dva horní listy. Chuť, vůně a barva čaje je ovlivněna prostředím, klimatickými podmínkami, nadmořskou výškou i půdou. Proto jsou čaje Lipton vyráběny ze směsí různých čajů tak, aby každý výrobek měl stabilní barvu, chuť i vůni. Tyto směsi připravují vysoce školení pracovníci.
Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvěk
- Jemně kořenitá čajová směs Go Go Ginger je také členem nové řady čajů Lipton.
- Překvapí Vás kombinace ostřejšího zázvoru, Skořice a lehká nasládlost Jablka.
- Skladujte v suchu a temnu.
Zázvor má antibakteriální a protizánětlivé účinky. Pomáhá při Žaludečních, cestovních a těhotenských nevolnostech. Léčí rýmu a chřipku. Snižuje cholesterol, Stimuluje krevní oběh a podporuje redukci váhy. Zpomaluje určité druhy rakoviny. Má ale mnoho vedlejších účinků. Některým lidem způsobuje zažívací obtíže, pálení žáhy nebo bušení SRDCE. Není proto vhodný pro děti. Pro těhotné se doporučuje jen v omezené míře. Vyhnout by se mu měli i diabetici nebo lidé užívající léky proti překyselení žaludku, na SRDCE a snížení krvácení.
Zázvor lékařský (pravý, obecný; Zingiber oficinale) je vytrvalá rostlina. Má květy růžovobílé nebo nažloutlé barvy. Koření se získává z oddenku (někdy chybně uváděno z kořene).
Není známo, odkud zázvor přesně pochází. Občas se uvádí, že byl nejdříve pěstován na jihu Číny, odkud pronikl do Indie.[zdroj?] S jistotou můžeme říci, že v Indii a Číně se používá již více než tři tisíciletí. Z těchto oblastí se pravděpodobně zásluhou fénických mořeplavců rozšířil do zemí Blízkého východu a do okolí Středozemního moře.
Byl znám i ve starověkém Řecku, Římě i Egyptě, kde byl používán jako dnes – do omáček, ke kuřecímu masu nebo jako přísada k luštěninám.
Na africký kontinent přinesli tuto rostlinu Portugalci, do Jižní Ameriky jej v 16. století zavezli Španělé.
Oddenky zázvoru se v teple nekazí, a proto se stal jedním z prvních druhů koření přepravovaných arabskými obchodníky do Evropy i Afriky. Ve středověku zázvor v evropské kuchyni zdomácněl natolik, že nechyběl na žádném stole obdobně jako dnes pepř se solí
Zázvor je koření získávané z oddenků stejnojmenné rostliny, zázvoru lékařského (pravý, Zingiber officinale). Může mít žlutou, okrovou až červenou barvu; má výraznou pryskyřičnou vůni; jeho chuť je velmi výrazná, aromatická, slabě ovocná až Citrusová a sladce pikantní (ve větším množství je až velmi ostrá).
Je nezbytnou součástí indické a čínské kuchyně. Používá se do sladkých i slaných pokrmů: Zázvorového pečiva, guláše, pečených mas, ale i Piva nebo limonád. Čerstvý, sušený, vařený i nakládaný působí příznivě na lidské zdraví.
V obchodech je známý v různě připravených formách jako zázvor černý (oddenky neoloupané) a zázvor bílý (oddenky oloupané); v Japonsku se pak používá růžový zázvor (nakládané plátky oddenku).
Nejvýraznější chuťovou složkou je olej obsahující Aromatické látky, například Zingiberen a malé množství bisabolenu, které dodávají zázvoru typickou vůni.
Ostrou a výraznou chuť má na svědomí gingerol, látka chemickým složením podobná Kapsaicinu (v pálivých paprikách a chilli).
Při vaření se gingerol přeměňuje na Zingeron, který je aromatickou látkou využívanou v potravinářském průmyslu a při výrobě parfémů.
Používá se k osvěžení chuti jídel z mořských živočichů a odlehčení těžkých pokrmů z vepřového nebo kachního masa. Výborný je zvláště k dochucení sladkých jídel, nejčastěji perníku a vánočních Zázvorových sladkostí.
Značka Lipton má více jak 125 letou historii a milovníkům čaje nabízí jen to nejlepší z čaje. Čaje značky Lipton jsou zárukou vysoké jakosti a kvality. Na nejlepší a nejjemnější Lipton černý a Zelený čaj se sklízí pouze koncový pupen a dva horní listy. Chuť, vůně a barva čaje je ovlivněna prostředím, klimatickými podmínkami, nadmořskou výškou i půdou. Proto jsou čaje Lipton vyráběny ze směsí různých čajů tak, aby každý výrobek měl stabilní barvu, chuť i vůni. Tyto směsi připravují vysoce školení pracovníci.