Keratin amino acids
Další názvy:
Keratinové aminokyseliny
Obecná charakteristika:
- jsou směsí aminokyselin, které jsou výsledkem úplné hydrolýzy keratinu.
- keratin je zde rozdělen na aminokyseliny pomocí kyseliny chlorovodíkové
- po rozpadu keratinu kyselinou chlorovodíkovou se neutralizuje hydroxidem sodným
- kyselina a báze tvoří sůl, a proto mohou keratinové kyseliny obsahovat vysoký podíl soli
- tyto aminokyseliny mají podobu tekutiny či pasty jantarové barvy se slabým zápachem
- keratin je stavebním prvkem vlasů, chlupů i nehtů
- v kosmetice se keratin amino acids používají pro své silně hydratační účinky, zejména na vlasy, ale i pokožku
- pronikají do poškozeného porézního vlasového vlákna a zacelují jej
- vlasy jsou pak pevnější, lesklejší a hebké
Použití:
- šampony
- kondicionéry
- hydratační krémy
- tonery
- tělová mléka