Kakaové máslo (Theobroma cacao butter)
Další názvy:
Theobroma cacao seed butter
Cocoa butter
Cocoa seed butter
kakaovník pravý
Co je kakaové máslo?
- je jednou ze základních surovin k výrobě čokolády, ať už hořké, mléčné, nebo bílé
- získává se lisováním hmoty získané z plodů kakaovníku, má krémovou barvu a jemnou, kakaovou vůni
- kakaové máslo je poměrně hodně tuhé a hutné, takže se pro výrobu tělových másel většinou kombinuje s měkčími rostlinnými másly
- kromě konzistence a účinných výživných látek propůjčuje kosmetickým přípravkům také příjemnou vůni
- je bohatým zdrojem vitaminu E, který je silným antioxidantem
- podporuje hydrataci pokožky a její přirozenou ochrannou vrstvu, změkčuje ji a zjemňuje
- u zralé pleti pomáhá vyhlazovat drobnější vrásky a je vhodné i k ošetření očního okolí
Použití:
- čokoláda
- krémy
- masky
- mýdla
- kondicionéry
- balzámy na rty
- dekorativní kosmetika