- Svíčky, vonné oleje
- Osvěžovače vzduchu
- Potravinářské výrobky
- Zdravý životní styl
- Domácnost
- Home Decor
- Kuchyňské potřeby
- Papírové ubrousky, utěrky
- Alobal, folie, papír
- Sáčky pytle
- Tašky
- Zátky korkové, PE
- Demižony
- Špejle, párátka
- Prkénka na krájení
- Podložka pod hrnec
- Sklenky, panáky rozlišovače
- Plecháčky
- Hrnky
- Karafy
- Lahve
- Lžičky
- Filtry do kávovarů
- Mašlovačky
- Škrabky
- Obracečky
- Vařečky
- Otvíráky
- Naběračky
- Podnosy a tácy
- Podtácky
- Misky
- Dózy na potraviny
- Zavařovací víčka
- Termoláhve
- Placatka
- Gadgets - udělátko
- Nálepky na kořenky
- Lapače nečistot, hadičky
- Plastové, jednorázové nádobí
- Bytový textil
- Potřeby pro domácnost
- Teploměry, technická měřidla
- Hodiny a budíky
- Galanterie
- Bytové dekorace
- Cedulky informační
- Dekorace
- Elektro
- Zdraví
Fino Alobal, extra silný, síla 11 µ, 20 m x 29 cm
Kód: | 98382 |
EAN: | 5201314941026 |
Výrobce: | Gr.Sarantis s.a. Francie |
Značka: | Fino (web) |
Snad v žádné domácnosti nesmí chybět alobal. Mějte i vy po ruce tuto praktickou hliníkovou fólii. Alobal Fino je ideální pro balení potravin, díky čemuž si jídlo zachová svoji kvalitu, výživovou hodnotu a nedojde k jeho vysušení. Alobal je lehce poddajný a snadno se tvaruje kolem předmětů. Fólie o 29 metrech vám bude vždy po ruce a nezklame vás. Délka role 29 metrů a šířka 20 cm. Materiál hliník o síle 11 µ (mikro).
- délka role 20 metrů a šířka 29 cm
- materiál hliník o síle 11 µ (mikro)
- pevná alobalová fólie je vhodná pro balení a přípravu potravin
- hliníková fólie na roli
- zdravotně nezávadný, určeno pro potravinářské účely
- zachovává svůj tvar a využít se dá i jeho neprůsvitnost, neprodyšnost, vyšší tepelná vodivost či jeho izolační vlastnosti.
Alobal je hliník upravený do kovových plátků o tloušťce od 6 do 200 mikrometrů. V domácnostech se používá fólie o síle kolem 15 mikronů. České označení vzniklo spojením slov Al (chemická značka pro hliník) a obal.
Alobal je velmi poddajný a snadno se tvaruje okolo předmětů. Nicméně, zároveň je velmi křehký a náchylný k poškození. Z tohoto důvodu bývá pro většinu použití laminován do jiných materiálů, většinou plastů nebo papíru (např. pro másla a sýry je toto balení typické). V polovině 20. století alobal nahradil dříve používaný Staniol. Na rozdíl např. od papíru si alobal zachovává svůj tvar a využít se dá i jeho neprůsvitnost, neprodyšnost, vyšší tepelná vodivost či jeho izolační vlastnosti.
Zdravotně nezávadný, určeno pro potravinářské účely. V případě, že chcete mít pokrm teplý (například, když chcete nechat v troubě jídlo déle teplé), by měla lesklá strana směřovat ven. Když potravinu narychlo vaříte, měla by ven směřovat strana matná. Lesklá strana prostě teplo odráží a matná propouští dovnitř.
Alobal je v kuchyni oblíbený zejména pro svou všestrannost, nízkou cenu a snadné použití. V alobalu můžeme potraviny rozmrazovat, zamrazovat, péci a nebo uchovávat.
Alobal - z čeho se vyrábí?
Alobal je obchodní název pro hliníkovou fólii, která je vysoká maximálně 14 mikrometrů. Jak je z jejího oficiálního názvu patrné, je vyrobena ze slitiny hliníku (z bauxitu) pomocí ohromného množství elektrické energie. Hlavním úkolem hliníkové fólie je chránit potraviny před světlem, kyslíkem, vlhkostí a Bakteriemi při extrémních teplotách (minusových i plusových).
Pro zajímavost:
Vyzkoušejte takzvaný bio alobal, který se vyrábí z recyklovatelného hliníku. Při výrobě recyklovatelného hliníku je potřeba o 95% energie menší, než při výrobě primárního hliníku, ze kterého se alobaly běžně vyrábí.
Využití alobalu v kuchyni
Alobal je v kuchyni nepostradatelným pomocníkem, protože má skvělé ochranné vlastnosti. Chrání výživovou hodnotu a kvalitu jídla, používá se k balení potravin umístěných do lednice, které chrání před vysušením. Současně také dokáže udržet chuť, vůni, vitamíny a konzistenci potravin. Vysoká tepelná vodivost hliníku usnadňuje rozmrazování, pečení, grilování nebo zamrazování. V alobalu lze péci maso, ryby, sekanou, špíz, Brambory, těsto na roládu a nebo například knedlíky. Potraviny připravené v alobalu zůstanou krásně šťavnaté.
Použití alobalu v kuchyni - užitečné rady a tipy
Díky alobalu můžeme udržet zeleninu čerstvou i po delší dobu, protože ji ochrání před vnějšími vlivy. Pozor si musíme dát na kyselé druhy zeleniny, které mohou reagovat na hliníkovou folii a následně zhořknout.
Před pečením alobal nejdříve potřeme zevnitř tukem (máslem nebo olejem), aby se k němu zapékaný pokrm nepřilepil.
Při grilování můžeme alobal použít k přípravě masových špízů (budou měkké a šťavnaté), nebo jako podklad při grilování masa, ryb, uzenin a zeleniny (aby do ohně nekapal oMastek).
Pokud připravujeme špízy v alobalu, zabalené balíčky pokládáme vždy „uzávěrem" vzhůru a umístíme je do těsné blízkosti tepelného zdroje. Vhodné je maso a zeleninu nakrájet na tenčí plátky, rychleji se propečou a pustí šťávu.
Z alobalu si můžeme vytvořit originální formu na dorty nebo cukroví. Ustřihneme kus alobalu a přehneme ho. Poté ho různě kroutíme a tvarujeme. Nakonec spojíme okraje.
Alobal je výborný také při přípravě koláčů. Plech vyložíme alobalem a na něj nalijeme těsto, vložíme do trouby a pečeme. Alobal nám pomůže, aby se nám nepřepekly okraje koláče.
Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvěk
Snad v žádné domácnosti nesmí chybět alobal. Mějte i vy po ruce tuto praktickou hliníkovou fólii. Alobal Fino je ideální pro balení potravin, díky čemuž si jídlo zachová svoji kvalitu, výživovou hodnotu a nedojde k jeho vysušení. Alobal je lehce poddajný a snadno se tvaruje kolem předmětů. Fólie o 29 metrech vám bude vždy po ruce a nezklame vás. Délka role 29 metrů a šířka 20 cm. Materiál hliník o síle 11 µ (mikro).
- délka role 20 metrů a šířka 29 cm
- materiál hliník o síle 11 µ (mikro)
- pevná alobalová fólie je vhodná pro balení a přípravu potravin
- hliníková fólie na roli
- zdravotně nezávadný, určeno pro potravinářské účely
- zachovává svůj tvar a využít se dá i jeho neprůsvitnost, neprodyšnost, vyšší tepelná vodivost či jeho izolační vlastnosti.
Alobal je hliník upravený do kovových plátků o tloušťce od 6 do 200 mikrometrů. V domácnostech se používá fólie o síle kolem 15 mikronů. České označení vzniklo spojením slov Al (chemická značka pro hliník) a obal.
Alobal je velmi poddajný a snadno se tvaruje okolo předmětů. Nicméně, zároveň je velmi křehký a náchylný k poškození. Z tohoto důvodu bývá pro většinu použití laminován do jiných materiálů, většinou plastů nebo papíru (např. pro másla a sýry je toto balení typické). V polovině 20. století alobal nahradil dříve používaný Staniol. Na rozdíl např. od papíru si alobal zachovává svůj tvar a využít se dá i jeho neprůsvitnost, neprodyšnost, vyšší tepelná vodivost či jeho izolační vlastnosti.
Zdravotně nezávadný, určeno pro potravinářské účely. V případě, že chcete mít pokrm teplý (například, když chcete nechat v troubě jídlo déle teplé), by měla lesklá strana směřovat ven. Když potravinu narychlo vaříte, měla by ven směřovat strana matná. Lesklá strana prostě teplo odráží a matná propouští dovnitř.
Alobal je v kuchyni oblíbený zejména pro svou všestrannost, nízkou cenu a snadné použití. V alobalu můžeme potraviny rozmrazovat, zamrazovat, péci a nebo uchovávat.
Alobal - z čeho se vyrábí?
Alobal je obchodní název pro hliníkovou fólii, která je vysoká maximálně 14 mikrometrů. Jak je z jejího oficiálního názvu patrné, je vyrobena ze slitiny hliníku (z bauxitu) pomocí ohromného množství elektrické energie. Hlavním úkolem hliníkové fólie je chránit potraviny před světlem, kyslíkem, vlhkostí a Bakteriemi při extrémních teplotách (minusových i plusových).
Pro zajímavost:
Vyzkoušejte takzvaný bio alobal, který se vyrábí z recyklovatelného hliníku. Při výrobě recyklovatelného hliníku je potřeba o 95% energie menší, než při výrobě primárního hliníku, ze kterého se alobaly běžně vyrábí.
Využití alobalu v kuchyni
Alobal je v kuchyni nepostradatelným pomocníkem, protože má skvělé ochranné vlastnosti. Chrání výživovou hodnotu a kvalitu jídla, používá se k balení potravin umístěných do lednice, které chrání před vysušením. Současně také dokáže udržet chuť, vůni, vitamíny a konzistenci potravin. Vysoká tepelná vodivost hliníku usnadňuje rozmrazování, pečení, grilování nebo zamrazování. V alobalu lze péci maso, ryby, sekanou, špíz, Brambory, těsto na roládu a nebo například knedlíky. Potraviny připravené v alobalu zůstanou krásně šťavnaté.
Použití alobalu v kuchyni - užitečné rady a tipy
Díky alobalu můžeme udržet zeleninu čerstvou i po delší dobu, protože ji ochrání před vnějšími vlivy. Pozor si musíme dát na kyselé druhy zeleniny, které mohou reagovat na hliníkovou folii a následně zhořknout.
Před pečením alobal nejdříve potřeme zevnitř tukem (máslem nebo olejem), aby se k němu zapékaný pokrm nepřilepil.
Při grilování můžeme alobal použít k přípravě masových špízů (budou měkké a šťavnaté), nebo jako podklad při grilování masa, ryb, uzenin a zeleniny (aby do ohně nekapal oMastek).
Pokud připravujeme špízy v alobalu, zabalené balíčky pokládáme vždy „uzávěrem" vzhůru a umístíme je do těsné blízkosti tepelného zdroje. Vhodné je maso a zeleninu nakrájet na tenčí plátky, rychleji se propečou a pustí šťávu.
Z alobalu si můžeme vytvořit originální formu na dorty nebo cukroví. Ustřihneme kus alobalu a přehneme ho. Poté ho různě kroutíme a tvarujeme. Nakonec spojíme okraje.
Alobal je výborný také při přípravě koláčů. Plech vyložíme alobalem a na něj nalijeme těsto, vložíme do trouby a pečeme. Alobal nám pomůže, aby se nám nepřepekly okraje koláče.