Dr. Oetker Gelfix Extra směs na přípravu ovocných džemů a marmelád 2:1 25 g
Kód: | 79894 |
EAN: | 8595072600408 |
Výrobce: | Dr. Oetker |
Značka: | Dr. Oetker (web) |
![]() |
Gelfix Extra směs v prášku na přípravu ovocných džemů a marmelád s pektiny z Jablek a Citrusových plodů. 2:1 1000 g ovoce a 500 g Cukru. S Gelfixem Extra 2:1 spotřebujete pouze polovinu Cukru. Tato želírovací směs zachovává přirozenou chuť ovoce a současně odpovídá moderním požadavkům na zdravou výživu.
- Jeden sáček vystačí až na 1 000 g ovoce a 500 g Cukru a vaří se pouze 6 minut.
- Tento výrobek doporučujeme používat při přípravě džemů se středně sladkým nebo středně zralým ovocem.
- S Gelfixem Extra 2:1 bude Váš hotový džem obsahovat 66% ovoce.
Očištěné a vypeckované ovoce nakrájíme na velmi malé kousky nebo rozemeleme. Odvážíme 1000 g ovoce a dáme do většího hrnce. Obsah balíčku Gelfix Extra smícháme se dvěma lžícemi Cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Gelfix Extra přidáváme vždy před cukrem. Přidáme zbytek Cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání a probublávání důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme. Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic. Sklenice uzavřeme pečlivě víčkem a otočíme dnem vzhůru asi na 5 minut.
Tip:
zkouška želírovací schopnosti 1-2 kávové lžičky horkého hotového džemu kápneme na talířek. Pokud je džem i po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 2 lžičky Kyseliny citrónové Dr. Oetker
dextróza, želírující látka (pektin), regulátor kyselosti (kyselina Citrónová), konzervant (Kyselina Sorbová), Palmový olej. Může obsahovat stopy Mléka, vajec, pšeničné a lupinové mouky.
Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvěk
Gelfix Extra směs v prášku na přípravu ovocných džemů a marmelád s pektiny z Jablek a Citrusových plodů. 2:1 1000 g ovoce a 500 g Cukru. S Gelfixem Extra 2:1 spotřebujete pouze polovinu Cukru. Tato želírovací směs zachovává přirozenou chuť ovoce a současně odpovídá moderním požadavkům na zdravou výživu.
- Jeden sáček vystačí až na 1 000 g ovoce a 500 g Cukru a vaří se pouze 6 minut.
- Tento výrobek doporučujeme používat při přípravě džemů se středně sladkým nebo středně zralým ovocem.
- S Gelfixem Extra 2:1 bude Váš hotový džem obsahovat 66% ovoce.
Očištěné a vypeckované ovoce nakrájíme na velmi malé kousky nebo rozemeleme. Odvážíme 1000 g ovoce a dáme do většího hrnce. Obsah balíčku Gelfix Extra smícháme se dvěma lžícemi Cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Gelfix Extra přidáváme vždy před cukrem. Přidáme zbytek Cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání a probublávání důkladně povaříme minimálně 5 minut a odstavíme. Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic. Sklenice uzavřeme pečlivě víčkem a otočíme dnem vzhůru asi na 5 minut.
Tip:
zkouška želírovací schopnosti 1-2 kávové lžičky horkého hotového džemu kápneme na talířek. Pokud je džem i po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 2 lžičky Kyseliny citrónové Dr. Oetker
dextróza, želírující látka (pektin), regulátor kyselosti (kyselina Citrónová), konzervant (Kyselina Sorbová), Palmový olej. Může obsahovat stopy Mléka, vajec, pšeničné a lupinové mouky.