Bourbon
Bourbon je typ americké whiskey vyráběný z minimálně 51% kukuřice. Zbytek může připadnout na žito nebo pšenici. Destilát obsahuje minimálně 80 proof (40 % alkoholu). Jméno je odvozeno od okresu Bourbon County ve státě Kentucky, kde se tato whiskey vyrábí od 18. století. Ačkoli její výroba není teritoriálně omezena, je silně spjatá s americkým jihem a především se státem Kentucky.
Bourbon je nápojem pravých kovbojů. Někteří lidé ani netuší, jaký je vlastně rozdíl mezi bourbonem a whisky.
Hlavním rozdílem je asi místo původu, protože většina tradičních bourbonů se vyrábí v USA. Další rozdíl spočívá ve výrobě samotné. Podle chuti tyto destiláty rozeznají spíše pokročilejší znalci. Výraznou chuť bourbonu ocení především muži. Není totiž nad večerní relaxaci u nalité sklenice voňavého moku a klidné přemítání zážitků všedního dne.