Allnature Piniové oříšky 50 g
mají vysoké procento nenasycených mastných kyselin a tak blahodárně působí na srdce
Kód: | 102157 |
EAN: | 8594182003246 |
Výrobce: | SonnenMacht, Autenhausen, Německo |
Značka: | allnature (web) |
Typ produktu: | Přírodní produkt |
Piniové oříšky mají vysoké procento nenasycených mastných kyselin a tak blahodárně působí na SRDCE, cévy, nervový systém, plíce a pohlavní orgány. Malá podlouhlá semena zvané piniové oříšky jsou ukrytá v šiškách stromu. Chutí jsou velmi podobné Mandlím. Své příznivce si nenašla jen u lidí, ale také u papoušků. Mají vysoké procento nenasycených mastných kyselin a tak blahodárně působí na SRDCE, cévy, nervový systém, plíce a pohlavní orgány. Často jsou používány v müsli směsích nebo samotné.
Borovice pinie, zvaná též pouze pinie, je neopadavý, jehličnatý strom, původem ze Středozemí, typický svou deštníkovitou korunou a tvarem šišek. Dorůstá výšky až 30 metrů. Piniová semínka jsou drahá i v místech svého výskytu. Je to dáno tím, že stromy vytvářejí šišky až teprve po několika letech růstu a není nijak snadné se k semínkům dostat. K tomu je potřeba šišky rozevřít, a musí být proto usušené. Jemné bílé „oříšky“ je pak třeba ještě vyloupat z dřevnatých obalů. Plody jsou hodně olejnaté, chutnají podobně jako blanšírované Mandle, ale mají v sobě nezaměnitelnou pryskyřičnou notu.
- jsou bohaté na kalorie (100 g suchých jadérek poskytuje 673 kalorií)
- obsahují mnoho vitamínů (především B a E), antioxidantů a minerálů (mangan, draslík, vápník, Železo, hořčík, Zinek a selen)
- regulují hladinu Cholesterolu v krvi
- omezují chuť k jídlu
- jsou vhodné i pro celiatiky
- jejich olej pomáhá udržet pleť dobře chráněnou před suchem, používá se také k přípravě tradičních léků v aromaterapii, ve farmaceutickém a kosmetickém průmy
Dnes je najdeme na všech kontinentech, ve slaných i sladkých pokrmech. Již v dávných dobách se z piniových semínek vyráběl jakýsi předchůdce nugátu, a to ve směsi s Pistáciemi a Mandlemi. V tradičních arabských kuchyních jsou pinie součástí nejrůznějších sladkostí v čele s baklavou. V Tunisku se dávají semínka do Mátového čaje. V Itálii jsou hlavní surovinou pro pesto. Ozvláštní koláče, koláčky, drůbež, artyčoky, špenát i zeleninové saláty. Jejich velkou výhodou je intenzivní chuť. Stačí jich velmi málo a naše kuchyňské kreace s nimi dostanou nový kulinářský rozměr.
Jádra piniových ořechů.
Výživové hodnoty ve 100 g: Energie 2407 kJ, bílkoviny 21 g, Sacharidy 21,6 g z toho Cukry 3,9 g, Tuky 49,4 g z toho nasycené Mastné kyseliny 3,7 g, Vláknina 12,2 g.
Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvěk
Typ produktu: | Přírodní produkt |
Piniové oříšky mají vysoké procento nenasycených mastných kyselin a tak blahodárně působí na SRDCE, cévy, nervový systém, plíce a pohlavní orgány. Malá podlouhlá semena zvané piniové oříšky jsou ukrytá v šiškách stromu. Chutí jsou velmi podobné Mandlím. Své příznivce si nenašla jen u lidí, ale také u papoušků. Mají vysoké procento nenasycených mastných kyselin a tak blahodárně působí na SRDCE, cévy, nervový systém, plíce a pohlavní orgány. Často jsou používány v müsli směsích nebo samotné.
Borovice pinie, zvaná též pouze pinie, je neopadavý, jehličnatý strom, původem ze Středozemí, typický svou deštníkovitou korunou a tvarem šišek. Dorůstá výšky až 30 metrů. Piniová semínka jsou drahá i v místech svého výskytu. Je to dáno tím, že stromy vytvářejí šišky až teprve po několika letech růstu a není nijak snadné se k semínkům dostat. K tomu je potřeba šišky rozevřít, a musí být proto usušené. Jemné bílé „oříšky“ je pak třeba ještě vyloupat z dřevnatých obalů. Plody jsou hodně olejnaté, chutnají podobně jako blanšírované Mandle, ale mají v sobě nezaměnitelnou pryskyřičnou notu.
- jsou bohaté na kalorie (100 g suchých jadérek poskytuje 673 kalorií)
- obsahují mnoho vitamínů (především B a E), antioxidantů a minerálů (mangan, draslík, vápník, Železo, hořčík, Zinek a selen)
- regulují hladinu Cholesterolu v krvi
- omezují chuť k jídlu
- jsou vhodné i pro celiatiky
- jejich olej pomáhá udržet pleť dobře chráněnou před suchem, používá se také k přípravě tradičních léků v aromaterapii, ve farmaceutickém a kosmetickém průmy
Dnes je najdeme na všech kontinentech, ve slaných i sladkých pokrmech. Již v dávných dobách se z piniových semínek vyráběl jakýsi předchůdce nugátu, a to ve směsi s Pistáciemi a Mandlemi. V tradičních arabských kuchyních jsou pinie součástí nejrůznějších sladkostí v čele s baklavou. V Tunisku se dávají semínka do Mátového čaje. V Itálii jsou hlavní surovinou pro pesto. Ozvláštní koláče, koláčky, drůbež, artyčoky, špenát i zeleninové saláty. Jejich velkou výhodou je intenzivní chuť. Stačí jich velmi málo a naše kuchyňské kreace s nimi dostanou nový kulinářský rozměr.
Jádra piniových ořechů.
Výživové hodnoty ve 100 g: Energie 2407 kJ, bílkoviny 21 g, Sacharidy 21,6 g z toho Cukry 3,9 g, Tuky 49,4 g z toho nasycené Mastné kyseliny 3,7 g, Vláknina 12,2 g.